Monday, 10 October 2011

Campania “Prichindeii Savureaza”

Ateliere de educatie a gustului

Slow Food-Bun.Curat.Just

7 octombrie 2011

Impreuna putem crea un mediu de viata sanatos!

Asociatia Eurocarta a lansat la 1 iunie 2011, de ziua copilului,campania “Prichindeii savureaza!” Aceasta este un proiect pilot implementat in colaborare cu Slow Food International, Hornbach si Asociatia Educatoarelor din Romania si se desfasoara in Brasov.

Obiectivul campaniei este constientizarea responsabilitatii si legaturii interdependente dintre copii, parinti, hypermarketuri si comunitatea locala pentru crearea unui mediu sanatos.

Pe 7 octombrie 2011, Asociatia Eurocarta va incepe implementarea unor activitati bilunare, concentrate pe ateliere de educatia gustului, vizite la producatori si de la producatori din zona Brasovului, precum si sesiuni de gatit pentru copii si parinti la Palamari’s Cultural Center si la sediile partenerilor proiectului.

La prima activitate din acest an scolar, vor participa copii din grupa pregatitoare a Gradinitei Junior Nr. 26 din Brasov, avand ca tema mierea-un aliment gustos, benefic si pe placul micutilor.

Un producator de miere –Dl Nagy Gabor- va fi invitat la Gradinita 26, pentru a le povesti micutilor despre stupul albinelor si viata acestora, despre modul in care ele fac mierea si va prezenta cateva filmulete tematice.

Copii vor afla cu aceasta ocazie lucruri noi si interesante despre miere,jucandu-se si recitand poezii, dar isi vor imbogati si cunostiintele despre alimentatia sanatoasa care este sustinuta de proiectul „Prichindeii Savureaza”.

Asociatia Eurocarta isi propune dezvoltarea retelei de parteneri din randul producatorilor, hypermarketurilor si firmelor din Brasov, cat si implicarea a cat mai multor gradinite din Brasov.

Informatiile privind campania vor fi prezentate la adresele: www.prichindeiisavureaza.palamaris.ro si www.slowfood.com.


Daca doriti sa sustineti Campania “Prichindeii savureaza!” sau doriti mai multe informatii contactati-ne pe adresa de e-mail eurocarta2003@yahoo.com. .

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home